Du er her:

Netthandling på mobil er doblet

I følge Dagsavisen har det vært en økning på 17 prosent i handel av varer og tjenester de fire første månedene i 2014 sammenliknet med fjoråret.

Nordmenn handlet for 769,8 millioner på nett i første kvartal i år. Nettbetalingsselskapet Klarna sier 36 prosent av alle kjøp er gjort med smarttelefon eller nettbrett.

– Dette er interessante tall, men det følger en trend vi har sett en stund, sier Merethe Sunde, direktør for næringspolitikk og kommunikasjon i NHO handel til Dagsavisen.

Til tross for at nordmenn er nr èn i Europa på netthandel, tror NHO Handel at folk fremdeles ønsker å handle i fysiske butikker.

– Vi vil fortsatt ha vanlige butikker for mange varer i fremtiden, fordi forbrukerne liker å ta og føle på varen. Det er vanskelig å si i hvilken grad vi vil ha konkurser, sier Sunde.

Omstillingsdyktige butikker

– Det er trender som peker mot endringer i den fysiske butikken som følge av omstilling til mer netthandel. For eksempel at butikkene blir flinkere til å presentere varene samtidig som de kan bestilles på nett, forklarer Sunde.

Vi kan komme til å se samme trend som i USA der butikkene også fungerer som showroom. Kundene kan få informasjon og tilbud rett på mobilen, mens de er inne i butikken.

Les hele artikkelen i Dagsavisen her

POSTADRESSE
Postboks 5250 Majorstuen
0303 Oslo
BESØKSADRESSE
Næringslivets Hus
Middelthuns gt 27
KONTAKT
Telefon: 23 08 80 60
Epost: firmapost@nhohandel.no
© NHO Handel 2017