Du er her:

Sammenslåing med NHO Service

NHO Handels generalforsamling vedtok 14.juni sammenslåing med NHO Service. - Dette vil være en slagkraftig landsforening godt rustet for fremtiden, mener Bjørn Næss, direktør i NHO Handel.

Anne-Cecilie Kaltenborn
Anne-Cecilie Kaltenborn vil være direktør for det nye NHO Service og Handel

 

NHO Handel har i ett års tid diskutert sammenslåing med NHO Service. Planene fikk for alvor fart da NHO Service nye direktør, Anne-Cecilie Kalterborn, kom på plass for et års tid siden. Det er derfor et godt beredt arbeid som ble vedtatt før sommeren.

Anne-Cecilie Kalterborn vil også være den som leder den sammenslåtte landsforeningen videre. Hun er tidligere sjef i Leger uten grenser, og har en imponerende merittliste bak seg.

Frisør og velværebransjen (NFVB)  går også inn som en bransje i den nye organisasjonen.

En bærekraftig løsning

- Vi tror absolutt at dette vil bli en løsning  medlemmene vil foretrekke, uttaler direktør Bjørn Næss, NHO Handel. - Det er fremdeles slik at vi ligger svært lavt i kontigent, og dette inntektsbildet står ikke i samsvar med hva det koster å drive en landsforening, med mindre antall medlemmer økes slik at vi kan effektivisere driften fremover, påpeker han. - En sammenslåing vil innebære at vi kan fortsette våre lave priser. Når vi slår oss sammen legges det opp til en reduksjon av kontigent også for NHO Service-medlemmer, slik at vi får like kontigenter. Videre får vi mer mannskap å spille på, og dermed også større konkurransekraft, uttaler Bjørn Næss.

Andre fordeler er at vi har bransjer med betydning for handelen tett ved oss, slik som Sikkerhetsbransjen. Det gjør at det blir enkelt å tilby kurs og konferanser på sikkerhet. Renhold og bemanning er også bransjer med stor betydning for alle med lokaler og ansatte. Et spennende prosjekt hos NHO Service er også "Ringer i Vannet" som drives av Arbeids- og inkluderingsbransjen. Her er det mange bedrifter som har hentet mye god kompetanse på en ressursbesparende måte. Kolonial.no er en av disse (se egen sak). Så her er det vinn-vinn-vinn, påpekter Næss.  

NHO Service består av 694 bedrifter med 3.992 virksomheter og 54,5 mrd kroner i omsetning i 2015. Bedriftene sysselsetter 74.500. årsverk innen-

• Bemanning
• Renhold
• Sikkerhet
• Eiendomsdrift
• Helse og Velferd
• Arbeid og Inkludering

NHO Handel består av over 2000 bedrifter, med svært variabel størrelse og retning, både faghandel, dagligvarehandel og tjenestehandel. Foreningen har medlemmer fra de største netthandelsaktørene og et bredt spekter av bedrifter og konsern, der Reitangruppen er størst men hvor det også finnes mange enkeltmannsforetak. NHO Handel har også frisør- og velværebransjen NFVB.

Både NHO Service og NHO Handel ser frem til å forene krefter.

Sammenslåingen har praktisk sett startet.

Formelt sett har NHO Handel fattet sin avgjørelse på generalforsamling i juni, NHO Service fattet på ekstraordinær generalforsamling sammenslåing. Det gjenstår imidlertid noen mindre vedtektsendringer som vil bli avgjort på NHO Service sin ordinære generalforsamling 17.-18.oktober.

 

 

 

 

 

 

POSTADRESSE
Postboks 5250 Majorstuen
0303 Oslo
BESØKSADRESSE
Næringslivets Hus
Middelthuns gt 27
KONTAKT
Telefon: 23 08 80 60
Epost: firmapost@nhohandel.no
© NHO Handel 2017