Du er her:

Sammenslåing med NHO Service vedtatt!

NHO Handels generalforsamling vedtok i dag 14.juni sammenslåing med NHO Service. - Dette vil være en slagkraftig landsforening godt rustet for fremtiden, mener Bjørn Næss, direktør i NHO Handel.

blomsterbukett
Direktør Bjørn Næss i NHO Handel ser frem til sammenslåing med NHO Service og mener det er mye å vinne på være flere!

 

NHO Handel har i ett års tid diskutert sammenslåing med NHO Service. Planene fikk for alvor fart da NHO Service nye direktør, Anne-Cecilie Kalterborn, kom på plass. Det er derfor et godt beredt arbeid som nå er vedtatt.

Arbeidstittel på den nye organisasjonen har så langt vært NHO Service og Handel. Ny direktør for organisasjonen vil være Anne-Cecilie Kalternborn. Anne-Cecilie er tidligere sjef i Leger uten grenser, og har en imponerende merittliste bak seg. NFVBs Styre sluttet seg i går til landsforeningens sammenslåing og går inn som en bransje i den nye organisasjonen.

En bærekraftig løsning

- Vi tror absolutt at dette vil bli en løsning  medlemmene vil foretrekke, uttaler direktør Bjørn Næss, NHO Handel. - Det er fremdeles slik at vi ligger svært lavt i kontigent, og dette inntektsbildet står ikke i samsvar med hva det koster å drive en landsforening, med mindre antall medlemmer økes slik at vi kan effektivisere driften fremover, påpeker han. - En sammenslåing vil innebære at vi kan fortsette våre lave priser. Når vi slår oss sammen legges det opp til en reduksjon av kontigent også for NHO Service-medlemmer, slik at vi får like kontigenter. Videre får vi mer mannskap å spille på, og dermed også større konkurransekraft, uttaler Bjørn Næss.

Andre fordeler er at vi har bransjer med betydning for handelen tett ved oss, slik som Sikkerhetsbransjen. Det gjør at det blir enkelt å tilby kurs og konferanser på sikkerhet. Renhold og bemanning er også bransjer med stor betydning for alle med lokaler og ansatte. Et spennende prosjekt hos NHO Service er også "Ringer i Vannet" som drives av Arbeids- og inkluderingsbransjen. Her er det mange bedrifter som har hentet mye god kompetanse på en ressursbesparende måte. Kolonial.no er en av disse (se egen sak). Så her er det vinn-vinn-vinn, påpekter Næss.  

NHO Service består av 694 bedrifter med 3.992 virksomheter og 54,5 mrd kroner i omsetning i 2015. Bedriftene sysselsetter 74.500. årsverk innen-

• Bemanning
• Renhold
• Sikkerhet
• Eiendomsdrift
• Helse og Velferd
• Arbeid og Inkludering

NHO Handel bestør av over 2000 bedrifter, med svært variabel størrelse og retning, både faghandel, dagligvarehandel og tjenestehandel. Vi har de største netthandelsaktørene og vi har et bredt spekter av butikker, der Reitangruppen er størst. NHO Handel har også frisør- og velværebransjen NFVB.

Både NHO Service og NHO Handel ser frem til å forene krefter.

Sammenslåingen vil praktisk sett tre i kraft allerede til høsten. Formelt sett har NHO Service på ekstraordinær generalforsamling bedt organisasjonen realisere sammenslåing. Det gjenstår noen vedtektsendringer som vil bli avgjort på NHO Service sin ordinære generalforsamling til høsten. Fra 1.1.18 vil alt være formelt og reelt klart og organisasjonen vil i alle sammenhenger være en enhet.

 

 

 

 

 

POSTADRESSE
Postboks 5250 Majorstuen
0303 Oslo
BESØKSADRESSE
Næringslivets Hus
Middelthuns gt 27
KONTAKT
Telefon: 23 08 80 60
Epost: firmapost@nhohandel.no
© NHO Handel 2017